Deň knihy – 14. november 2019

BookFair

Deň knihy v Európskej skole v Ixelles je podujatím, ktoré má už viac-menej dlhú tradíciu a neodmysliteľne patrí k udalostiam, na ktoré sa všetky deti v škole tešia.

Aj tento rok, už po šiestykrát, budú mať slovenské deti z prvého stupňa možnosť si prezrieť a zakúpiť slovenské knižné novinky aj obľúbené knižné klasiky. Tento rok ponúkneme deťom zaujímavé knižky z vydavateľstva Albatros a kníhkupectva Martinus.

V dnešnej dobe moderných technológii, tabletov, smartfonov sa kniha v rukách tínedžera niekedy hľadá dosť ťažko a preto sme sa tento rok rozhodli venovať väčší priestor starším žiakom a študentom na prahu dospelosti.

Vďaka žánrovej rozmanitosti ponúkaných kníh si prídu na svoje detskí a mládežnícki fanúšikovia románov, literatúry faktu, sci-fi, historických diel, detektívok, komiksov a hádaniek.

Deti budú mať tiež možnosť vyrobiť si záložky.

Chceli by sme vás ubezpečiť, že tak ako po minulé roky, aj tento rok peniaze získané za nákup knižiek použijeme na nákup slovenských kníh do knižnice. Knižky objednáme po porade s učiteľmi a ostatnými slovenskými dobrovoľníkmi v knižnici, ale budeme radi, ak nám pošlete aj Vaše návrhy.

Naše poďakovanie patrí pani učiteľke Natálii Čupákovej, všetkým dobrovoľníkom a samozrejme aj vydavateľstvám, ktoré nám poskytli zľavu pri nákupe kníh.

Ďakujeme rodine Čepovej, Horváthovej a Kukučkovej za veľkú pomoc pri doprave knižiek so Slovenska do Bruselu.

Na stretnutie s deťmi sa tešíme vo štvrtok 14. novembra

od 8h30 do15h v slovenskom stánku.

Marta Mičietová, Danica Page Murančanová, Michaela Chorváthová, Judita Podolinská a Eva Macková.

V prílohe nájdete zoznam ponúkaných knižiek. Žiadne knižky sa nedajú vopred rezervovať, keďže z niektorých mame len po jednom-dvoch kusov.